Coworking space huren? Let op deze zaken!

In de zoektocht naar de ideale coworking space stuiten veel ondernemers, freelancers en start-ups op een zee van opties. De juiste keuze kan je werk transformeren, terwijl een verkeerde beslissing je productiviteit en werkplezier juist negatief kan beïnvloeden. In dit artikel bespreken we een aantal aspecten waarmee je best rekening houdt bij het huren van een coworking space!

Doe aan prijsvergelijking

De prijs is vaak de eerste filter in het selectieproces van een goede coworking space. Coworking spaces variëren sterk in prijs, afhankelijk van locatie, aangeboden faciliteiten en de flexibiliteit van het aangeboden lidmaatschap. Kijk niet alleen naar de huurprijs, maar ook naar wat er inbegrepen is. Sommige locaties bieden all-in pakketten waarbij internet, utilities en toegang tot vergaderruimtes standaard inbegrepen zijn, terwijl anderen voor elk extraatje een bijkomende kost rekenen.

Denk na over welke faciliteiten je nodig hebt

Een groot voordeel van een coworking space is het scala aan extra diensten dat deze vaak biedt. Dit kan variëren van basisvoorzieningen zoals high-speed internet tot meer gespecialiseerde diensten zoals adviesverlening en toeleiding naar experten en peergroepen, aparte vergaderzalen etc. Sommige coworking spaces bieden zelfs gespecialiseerde diensten aan, zoals extra visibiliteit via (sociale) mediakanalen en eventorganisatie. Denk dus goed na over wat essentieel is voor jouw bedrijf en overweeg of de extra diensten de kosten waard zijn. 

Hou rekening met het belang van een goede community

Een van de meest waardevolle aspecten van coworking spaces is dat er vaak een community van gelijkgestemde professionals aanwezig is. Deze community kan een bron van inspiratie, netwerkmogelijkheden en zelfs zakelijke kansen zijn. Informeer naar de evenementen en netwerkmogelijkheden die de coworking space organiseert en bekijk welke andere bedrijven er al werkzaam zijn. Een actieve en ondersteunende community waarin je je thuisvoelt, kan immers een enorme boost geven aan je professionele ontwikkeling!

Verwaarloos de leuke extraatjes niet

De beschikbare extra voorzieningen van een coworking space zijn ook belangrijke punten om te overwegen. Ze lijken misschien in eerste instantie niet zo cruciaal, maar zullen er op lange termijn voor zorgen dat jij steeds met een glimlach naar je werkplek komt! Denk hierbij aan de kwaliteit van de werkplekken, de aanwezigheid van leuke restaurantjes of lunchplekken, ontspanningsruimtes binnen en buiten, en zelfs de kwaliteit van de koffie. Deze extra voorzieningen dragen bij aan je dagelijks comfort en zorgen voor een goed humeur. Een goede coworking space biedt een evenwichtige mix van werk- en ontspanningsmogelijkheden om niet alleen je productiviteit, maar ook je mentale welzijn te verzekeren. De Kwekerij Lier is gelokaliseerd in de stadskern, maar op wandelafstand van heel wat groene wandelpaden en rustgevende buitenruimtes. Het is bewezen dat beweging, creativiteit en probleemoplossend denken triggert. De Kwekerij Lier is dus de ideale uitvalsbasis! 

Kies de beste locatie

De locatie van de coworking space is uiteraard ook van groot belang, zowel voor je dagelijkse woon-werkverkeer als voor de toegankelijkheid voor klanten. Niemand heeft zin om urenlang in de auto te zitten of lang te zoeken naar parkeerplaats. Een vlot bereikbaar kantoor is daarom een must. Hierin zijn zowel parkeerfaciliteiten belangrijk, alsook de nabijheid van openbaar vervoer en voldoende voorzieningen voor fietsparking. Een centrale locatie vergroot de zichtbaarheid van je bedrijf en maakt het gemakkelijker om klanten en partners te ontmoeten. Denk dus zeker ook na over de nabijheid van openbaar vervoer, parkeergelegenheid en lokale voorzieningen zoals restaurants en winkels. 

Kiezen voor een coworking space is een doordachte keuze! 

Het kiezen van de juiste coworking space is meer dan het vinden van een bureau om aan te werken; het gaat om het vinden van een plaats die je bedrijf kan ondersteunen en laten groeien. Door zorgvuldig de prijs, aangeboden diensten, community, voorzieningen en locatie te overwegen, kan je een omgeving vinden die niet alleen aan je huidige behoeften voldoet maar ook meegroeit met je bedrijf. 

In De Kwekerij Lier bieden we een inspirerende, flexibele en ondersteunende werkplek in het hartje van de stad, perfect voor moderne professionals die op zoek zijn naar meer dan alleen een werkplek. De werkplekken in onze incubator komen steevast met premium wifi-connectie, kopieer- scan- en printservices en de mogelijkheid tot gebruik van vergaderzalen en polyvalente ruimten. Met onze gratis koffiecorner, de aanwezigheid van een gezellige ontbijt- en lunchbar, een gastronomisch restaurant en kwalitatieve buitenruimte, zorgen we voor de nodige ontspanning. Op regelmatige basis organiseren we ook leer- en netwerkevenementen om zo onze community van jonge, creatieve ondernemers te ondersteunen en te helpen groeien. Meer weten over De Kwekerij Lier? Klik dan hier. 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een coworkingplaats bij De Kwekerij Lier of wil je meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op. Samen vinden we de werkplekoplossing die bij jou past!

Nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief.

Ook een ruimte huren bij DE KWEKERIJ?