Wat is coworking en wat kost dat?

Mensen zijn steeds meer op zoek naar verbinding en samenhorigheidsgevoel, ook in de professionele sfeer. Coworking spaces winnen dus aan populariteit, vooral in de steden. Je hebt dus waarschijnlijk al weleens gehoord van “coworking” of misschien ken je zelfs iemand die aan “coworking doet”. Maar wat houdt coworking nu precies in en wat zijn de kosten die daaraan verbonden zijn? In dit artikel geven we graag een antwoord op al je vragen! 

Wat is coworking?

Coworking is een concept dat de traditionele kantooromgeving opnieuw heeft uitgevonden en is vooral populair onder freelancers, KMO’s (of kleine- en middelgrote bedrijven) en start-ups. Het idee achter coworking is om een gedeelde en gefaciliteerde werkruimte aan te bieden waar individuele ondernemers en teams kunnen werken in een open omgeving. Coworking spaces / cowerkplekken zijn zowel gericht op het aanbieden van praktisch ingerichte werkruimtes als het creëren van een communitygevoel waar ondernemers hun creativiteit de vrije loop kunnen laten en hun business kunnen laten groeien! 

coworken lier

Coworking is ideaal voor freelancers, start-ups en  KMO’s die geen nood hebben aan een fulltime eigen kantoorruimte, maar wel regelmatig een plek nodig hebben waar ze ongestoord kunnen werken of bijvoorbeeld in een professioneel kader vergaderingen kunnen organiseren. 

Daarnaast is coworking ook ideaal voor ondernemers om hun netwerk uit te breiden. Vaak zijn er ondernemers en bedrijven uit verschillende sectoren aanwezig in coworking spaces. Ideaal dus om ideeën uit te wisselen, te netwerken, je onderneming op te schalen/te laten groeien en een fijne babbel te doen tussendoor! 

Wat zijn de voordelen van coworking?

We gingen er hierboven al een klein beetje op in, maar we lijsten de vele voordelen van coworking graag nog even voor je op: 

  • Oneindig veel netwerkmogelijkheden: In een coworking space / cowerkplek vind je verschillende profielen van ondernemers, bedrijven en projecten bij elkaar. Hierdoor kan je als ondernemer heel wat gelijkgezinde mensen ontmoeten, ideeën uitwisselen en je netwerk professioneel uitbreiden.
  • Coworking zorgt voor flexibiliteit: Als je gebruik maakt van een coworking plek, kies je volledig zelf wanneer je er werkt. Bij De Kwekerij Lier bieden we bijvoorbeeld verschillende formules aan waarbij je fulltime of parttime toegang hebt tot een vast bureau in onze coworkingruimte. Je kiest zelf wanneer je daar gebruik van maakt. Zo geniet je dus van enorm veel flexibiliteit en groeit jouw ruimtebehoefte mee met jouw bedrijf! 
  • Coworking zorgt voor een creativiteitsboost: Een nieuwe, stimulerende omgeving kan je creativiteit aanzienlijk bevorderen. Zeker als dit gebeurt op een prachtig gerenoveerde historische site zoals De Kwekerij Lier. Daarnaast word je constant omringd door diverse ondernemingsgezinde personen! Advies  vragen, brainstormen of even sparren? Het kan allemaal in een coworking space! 
  • Coworking is kostenbesparend: In vergelijking met het huren van een eigen kantoorruimte, is coworking een stuk voordeliger. Zo is de huurprijs van een coworkingspace vaak inclusief heel wat handige zaken, zoals supersnelle internetverbinding, schoonmaakdiensten, elektriciteit en andere nutsvoorzieningen. Als je bij de Kwekerij Lier een coworkingplek gebruikt, mag je bijvoorbeeld ook voor enkele dagdelen gratis gebruik maken van de vergaderzalen en polyvalente ruimten. Je kan er ook steeds gratis gebruikmaken van de gezellige koffiecorners met vaatwas en ijskast en voorzien we je van gratis koffie, thee en water. Tot slot  vind je  op onze site ook een heerlijke ontbijt- & lunchbar én een gastronomisch restaurant om even te relaxen, iets te eten en te drinken, of partners, vennoten en klanten te ontvangen in stijl. Wil je weten welke andere leuke voordelen nog aanwezig zijn in De Kwekerij Lier? Klik dan even hier

Wat kost coworking?

De kosten van coworking variëren sterk en hangen natuurlijk af van je behoeften en voorkeuren, en van waar je naar op zoek bent als ondernemer. Wat voor ruimte zoek je? Hoe vaak wil je aanwezig zijn op je werkplek? Welke bijkomende voorzieningen / faciliteiten vind je belangrijk? Het zijn allemaal vragen waar je best even bij stilstaat wanneer je kiest voor een coworking space. 

Bij De Kwekerij Lier kan je al coworken vanaf €200/maand.

De Kwekerij Lier biedt heel wat verschillende ruimteopties aan, van eenpersoonswerkplekken tot kantoren of ateliers en van vergaderzalen tot brainstorm rooms en conferentieruimtes. Daarnaast bieden we ook verschillende formules aan, waardoor je de ruimte en het tijdschema kunt kiezen die het beste bij jouw werkschema en budget passen. 

Conclusie

Coworking staat voor meer dan alleen een werkruimte huren; het gaat om het deel uitmaken van een gemeenschap / community van gelijkgestemde ondernemers. Ongeacht je leeftijd, professionele achtergrond of de grootte van je bedrijf, coworking biedt een stimulerende omgeving die de groei van je bedrijf of carrière en je persoonlijke ontwikkeling ondersteunt. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van coworking of ben je benieuwd naar onze prachtige coworking space in hartje Lier? Neem contact met ons op. We nodigen je graag uit om onze faciliteiten te bezoeken en zelf De Kwekerij Lier te ontdekken! 

Nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief.

Ook een ruimte huren bij DE KWEKERIJ?